Cursus Logistiek en Transport

Cursus Logistiek en Transport PDF

Wat is het verschil tussen een cargadoor en een expediteur? Wat kunnen ze voor mij als exporteur betekenen? Hoe verloopt het boekingsproces in de scheepvaart? Wat is een VI en wat moet ik met een arrival notice? Wat is het verschil tussen een seawaybill en een B/L? Wat is de rol van de douane en wat doet een stuwadoor eigenlijk? Kan ik invloed uitoefenen op de "handling" van mijn container? Als je als exportmedewerker verantwoordelijk bent (of wordt!) voor de logistieke afhandeling van exportzendingen is een gedegen kennis van de logistieke keten en de spelers die hier in actief zijn onontbeerlijk.
In deze cursus wordt dieper ingegaan op de relatie tussen de exporteur en de verschillende logistieke dienstverleners. Ook zullen de specifiek in het internationaal transport voorkomende kosten als demurrage, detention, Terminal handling charges, CAF- en BAF rates en het begrip "haulage" gedurende deze cursus behandeld worden.

Doelgroep 

Alle exportmedewerkers die zich bezig (gaan) houden met de logistieke voorbereiding en afhandeling van exportzendingen en/of managers die verantwoordelijk zijn voor het inkopen van transport

Resultaat 

Na het volgen van deze 1-daagse cursus heeft u kennis van de spelers, kosten en veelgebruikt vocabulaire en inzicht in de processen in de internationale logistieke keten.

Cursusdata 
BegindatumDuurLocatiePrijs
28 september 20171 dagZwolleNiet-leden: €599,00
Leden: €479,20