Training Certificaten van Oorsprong, EUR.1 en factuurverklaringen

Training Certificaten van Oorsprong, EUR.1 en factuurverklaringen PDF

Het invullen van een document is niet lastig maar heeft u de kennis waarom u het document invult en wat u mag invullen?

Oorsprongsdocumenten (Certificaten van Oorsprong) worden om uiteenlopende redenen gevraagd. Een groot aantal landen hebben handelsmaatregelen ingesteld om hun eigen markt te beschermen resp. hun eigen markt te stimuleren. Daarnaast spelen politieke redenen een rol en wordt het document gevraagd in het Internationale betalingsverkeer (L/C)

Met sommige oorsprongsdocumenten (EUR.1) kan uw klant tariefpreferentie krijgen. De importeur krijgt hierdoor vrijstelling op het douanerecht. Uw producten kunnen hierdoor aantrekkelijker worden voor uw klant vanwege een gunstiger inkoopprijs.

U kunt ook gebruik maken van de factuurverklaring. Deze verklaring geeft ook recht op een lager invoertarief maar leidt bij verkeerd gebruik nogal eens tot vervelende financiële gevolgen.
Kortom; reden genoeg om u te laten informeren en duidelijkheid te krijgen hoe u met deze materie op een efficiënte manier om kunt gaan.

Doelgroep 

Alle personen die direct betrokken zijn met het maken van oorsprongsdocumenten (CvO, EUR.1, EUR-MED) en de daarbij behorende leveranciersverklaringen.

Resultaat 

Aan het einde van de training bent u bekend met het begrip oorsprong, weet u hoe de oorsprong voor een product wordt bepaald, welke bewijsstukken er nodig zijn en hoe de documenten worden ingevuld.

Cursusdata 
BegindatumDuurLocatiePrijs
19 april 20171 middag EindhovenNiet-leden: €399,00
Leden: €319,20
26 september 20171 middag UtrechtNiet-leden: €399,00
Leden: €319,20