Training De fiscale en juridische aspecten van het zakendoen in de Verenigde Staten

Training De fiscale en juridische aspecten van het zakendoen in de Verenigde Staten PDF

Wat kunt u verwachten wanneer u met Amerikanen over contracten onderhandelt? Hoe werkt het juridische en fiscale systeem in Amerika? Wat zijn de belastingformaliteiten waaraan voldaan moet worden? Hoe beperkt u als bedrijf zoveel mogelijk uw productaansprakelijkheid?
Deze training bestaat uit 2 sessies:
Sessie 1 ochtend: Het opzetten van een eigen vestiging in de VS en Tax in de VS
Sessie 2 middag: Het verkoopcontract en productaansprakelijkheid in de VS
U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de gehele training of 1 sessie naar keuze.
In de eerste sessie hoort u waarmee u rekening dient te houden bij het opzetten van een eigen vestiging in de Verenigde Staten, wat u kunt verwachten wanneer u met Amerikanen onderhandelt, de belangrijkste spelregels en de do's and don'ts.
In de sessie “Tax in de VS” worden de belangrijkste spelregels behandeld die van toepassing zijn voor Amerikaanse belastingdoeleinden vanaf het moment dat er in Amerika investeringen worden gedaan en/of daar een onderneming wordt gestart. In Amerika wordt op zowel federaal niveau, als op het niveau van de individuele staten belastingen geheven. Voor de beide niveaus zal daarom een overzicht worden gegeven van de voornaamste belastingen die worden geheven, wanneer deze belastingen van toepassing zijn, de grondslagen van deze belastingen en de formaliteiten waaraan dient te worden voldaan voor deze belastingen.
Tijdens de tweede sessie "Het verkoopcontract en productaansprakelijkheid in de VS" wordt ingegaan op zaken als “integratie-clausule”, toepasselijk recht en de rechter in de VS, maar ook wat de verschillen zijn met Nederland wanneer u in de VS wil gaan procederen. U krijgt een globaal overzicht van zowel het systeem als de kosten. En waar draait het nu in praktijk om en wat kan er worden gedaan om risico’s te beperken.
Een intensieve training die ervoor zorgt dat ondernemers meer beslagen ten ijs komen wanneer ze zaken doen met Amerikanen.

Doelgroep 

Export managers en directieleden van internationale bedrijven. Tevens geschikt voor management in bredere zin als het gaat om contractuele vraagstukken op commercieel, fiscaal en juridisch gebied.

Resultaat 

U bent in staat om in een vroeg stadium maatregelen te treffen om de juridische risico’s te beperken of uitsluiten. Tevens kunt u voldoen aan de juiste belastingformaliteiten in de VS.

Cursusdata 
BegindatumDuurLocatiePrijs
6 oktober 20171 dagDoorwerthNiet-leden: €595,00
Leden: €476,00