Training Het managen van de financiële risico's voor uw eigen onderneming

Welke betalingsconditie moet u afspreken wanneer u grip wilt houden op uw goederen? Hoe kunt u anticiperen op onverwachte fluctuaties op de internationale valutamarkten? U kunt niet onderhandelen met een koper zonder te weten welke alternatieven er zijn om uw betalingsrisico's veilig te stellen.
Tijdens deze training wordt ingegaan op het verschil tussen een kredietverzekering en een betalingsgarantie, wanneer kunt u een Letter of Credit inzetten als een betalingsinstrument. Tevens krijgt u uitleg over de werkwijze van de overige internationale betalingscondities zoals open account, documentair incasso en bank payment obligation. Ook hoort u van een financieel expert hoe u kunt inspelen en omgaan met renteschommelingen, fluctuerende valutakoersen en ontwikkelingen op de energie- en grondstoffenmarkt. En wat is blockchain precies en hoe kunt u hier optimaal gebruik van maken.
In deze laagdrempelige training leert u alles wat u moet weten om uw financiële risico's binnen uw organisatie te beperken en managen.

Doelgroep 

Export directeuren, exportmanagers en iedereen die zich bezighoudt met financiële vraagstukken en contracten binnen eigen onderneming.

Resultaat 

De deelnemer creëert betalingszekerheden voor eigen onderneming en is in staat om de financiële risico’s zoveel mogelijk te beperken of uitsluiten.

Cursusdata 
BegindatumDuurLocatiePrijs
21 september 20171 middagRosmalenNiet-leden: €399,00
Leden: €319,20