Training Verdieping in de BTW en internationaal ondernemen

Training Verdieping in de BTW en internationaal ondernemen PDF

De BTW-wetgeving is voor veel exporteurs een lastig pakket. Welk tarief dient toegepast te worden? Is er sprake van verlegging van BTW? En zo ja, wat zijn hiervan de consequenties? Hoe zit het met ABC-transacties? Heeft u al enige ervaring met complexe BTW-vraagstukken, dan is deze training: Verdieping in de BTW en internatonaal Ondernemen wellicht geschikt voor u.

De training heeft een duidelijke focus. Uitsluitend business to business (B2B) transacties worden in deze training behandeld. In deze training worden de deelnemers verder meegenomen in de behandeling van btw gevolgen bij handel in het internationale verkeer. De sessie begint met een beschrijving van de btw als een internationale belasting waar rekening mee gehouden moet worden in binnen en buitenland. Na een korte herhaling van de regels die gelden voor de leveringen van goederen worden diverse grensoverschrijdende transacties geanalyseerd. De import, export en supply chain met afnemers in het ene land en aflever adressen in het andere wordt natuurlijk uitgebreid behandeld. De workshop vraagt veel interactie van de deelnemers en met elkaar lossen ze verschillende vraagstukken op. Daarbij wordt gebruik gemaakt van break-out sessies en groepsdiscussies. Naast leveringen worden ook de nationale en internationale diensten opgepakt. Aan het eind van de sessie zijn de deelnemers in staat om internationale vraagstukken te analyseren, de juiste gegevens te verzamelen om tot een oplossing te komen en de facturen te maken of verwerken in de aangifte.

Ons trainersteam, bestaande uit de belastingdienst, het bedrijfsleven en de btw-consultant, gaan graag de uitdaging aan om u middels deze interactieve training inzicht te geven in het juist toepassen van BTW bij intracommunautaire transacties. Zij nemen u stap voor stap mee aan de hand van sprekende praktijkcases. Daarnaast heeft u als deelnemer ook de mogelijkheid eigen cases voor te leggen.

Deze training is een vervolg op de Leergang BTW bij internationaal ondernemen (EVO-Fenedex) en/of de workshop BTW en intracommunautaire transacties (Fenedex).

Doelgroep 

Managers en medewerkers met enige BTW ervaring, die verantwoordelijk zijn voor een efficiente en correcte administratie op het gebied van BTW bij intracommunautaire transacties.

Resultaat 

Internationale BTW-vraagstukken analyseren, de juiste gegevens verzamelen om tot een oplossing te komen om correcte de facturen te maken of verwerken in de aangifte.

Cursusdata 
BegindatumDuurLocatiePrijs
7 december 20171 dagRotterdamNiet-leden: €525,00
Leden: €420,00
8 maart 20181 dagRosmalenNiet-leden: €535,00
Leden: €428,00
12 juni 20181 dagNijkerkNiet-leden: €535,00
Leden: €428,00