Workshop Business Model Innovatie

Workshop Business Model Innovatie PDF

Meer groei creëren met Business Model Innovatie
Business modellen hebben tegenwoordig een véél kortere levensduur en redenen voor toekomstig succes zijn meestal niet meer dezelfde als de redenen die historisch succes brachten. Alle producten worden commodities en instandhoudende innovatiestrategieën faciliteren dit alleen maar. De traditionele aanpak van een exporteur werkt dan vaak niet in de markt van het beoogde exportland. Dat heeft meestal te maken met het feit dat de aannames die ten grondslag liggen aan het succes van het business model niet opgaan in de markt van het exportland. Alleen door te breken met de dominante logica is in dat geval internationale groei mogelijk. En dat is de kern van business model innovatie.
Business model innovatie (BMI) biedt een uitweg met het georkestreerd simultaan significant wijzigen van tenminste twee van de vier business model dimensies: wie, wat, hoe, waarom. Hiermee kan een geheel nieuwe markt of concurrentielandschap worden gecreëerd op basis van nieuwe klantwaarde die moeilijk te kopiëren is door concurrenten. Wacht niet tot het business model van je onderneming overjarig is, maar start nu met het bouwen van de competentie om nieuwe business modellen te ontwikkelen en implementeren.

Doelgroep 

De doelgroep van de workshop bestaat uit leden van de directie en het management van gevestigde product-georiënteerde ondernemingen.

Resultaat 

Deelnemers leren wat business model innovatie is, wat je eraan hebt en hoe je dit aanpakt in de praktijk. Hiermee zijn ze beter in staat om voor hun eigen onderneming concurrentievoordeel en bedrijfsvernieuwing te genereren

Cursusdata 
BegindatumDuurLocatiePrijs
2 november 20171 ochtendNijkerkNiet-leden: €399,00
Leden: €319,20