Workshop Indeling douanetarief

Workshop Indeling douanetarief PDF

Herkent u de vraag;
* Waar valt ons product onder?
* Wat is nu de juiste goederencode voor ons product?
* Bestaat er voor ons product wel een goederencode, want hij wordt niet in de lijst genoemd.

Het hanteren van een juiste goederencode is erg belangrijk. Goederencodes zijn niet alleen de basis voor het bepalen van de hoogte van de rechten bij invoer en accijns, maar ook voor diverse andere zaken zoals restitutie, strategische goederen en in sommige gevallen het bepalen van de oorsprong van uw product. Het indelen van uw product in het douanetarief vergt dus kennis en zorgvuldigheid. Onjuiste indelingen kunnen leiden tot vertragingen, boetes, het intrekken van vergunningen en niet te vergeten ontevreden klanten!

Fenedex organiseert een interactieve workshop waarbij theorie en praktijk worden gemixt. De theorie zal worden afgewisseld door praktijkoefeningen. U neemt plaats achter de computer en gaat (uw eigen) product(en) indelen in het douanetarief.

Doelgroep 

Alle personen die (mede) verantwoordelijk zijn voor het douanebeleid en te maken hebben met de administratieve verplichtingen binnen een exporterende onderneming.

Resultaat 

De deelnemer zal tijdens de workshop theoretische kennis opdoen over het doel en het gebruik van een goederencode. Daarnaast is de deelnemer aan het einde van de workshop in staat de juiste goederencode aan zijn/haar product toe te kennen.

Cursusdata 
BegindatumDuurLocatiePrijs