Workshop Leveranciersverklaringen

Workshop Leveranciersverklaringen PDF

Het hele jaar door kunt u van uw klant de vraag krijgen of u “even” een leveranciersverklaring (vaak met oorsprong Europese Gemeenschap) wilt invullen voor de producten die u aan hen hebt geleverd. U wilt uw afnemer helpen en bent graag bereid om uw klant deze dienst te verlenen. Maar mag u deze verklaring echter wel invullen en ondertekenen? In heel veel gevallen wordt deze oorsprongsverklaring snel en tussen alle bedrijven door getekend.

Voorbeeld: U importeert goederen uit China en betaalt de douanerechten in Nederland. De goederen levert u door aan een bedrijf in Duitsland die graag een leveranciersverklaring wil hebben. Gaat u deze verklaring afgeven? En wat doet u voor de goederen die u in Letland heeft gekocht?

Het antwoord op deze vragen moet bij uw bedrijf bekend zijn op het moment dat u een leveranciersverklaring gaat tekenen. In de praktijk blijkt dat bedrijven niet op de hoogte zijn wat het doel is van een leveranciersverklaring.

Deze inspirerende middag geeft u helderheid van zaken en inzicht in de ingewikkelde materie.

Doelgroep 

Personen die direct betrokken zijn met het maken van oorsprongsdocumenten en de daarbij behorende leveranciersverklaringen.

Resultaat 

Het beoordelen van een leveranciersverklaring, het correct invullen en het bewust zijn van de risico's bij onjuist gebruik.

Cursusdata 
BegindatumDuurLocatiePrijs
4 oktober 20171 middagEindhovenNiet-leden: €399,00
Leden: €319,20